BLOGPOSTS

Verhalen uit Indonesië en meer...


Bezienswaardigheden in Ubud die je niet mag missen

Ubud, een van de bekendste plaatsen op Bali, staat bekend om sfeer, spirituele cultuur en prachtige rijstvelden. Ubud staat ook wel bekend als het cultureel centrum van het eiland Bali en biedt een overvloed aan geweldige bezienswaardigheden die je reis onvergetelijk zullen maken. In deze blogpost laten we een aantal bezienswaardigheden in Ubud, Bali zien die je absoluut niet mag missen tijdens je reis!

Lees meer »

Tips voor reizen naar Indonesië!

Ga jij binnenkort op reis naar Indonesië? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier delen we een aantal tips voor het reizen naar Indonesië. Lees gauw verder zodat je niet voor verassingen staat tijdens je reis!

Lees meer »

Hoeveel eilanden heeft Indonesië?

Indonesië staat bekend om zijn rijstvelden, prachtige stranden en cultuur. Een van de meest fascinerende aspecten van Indonesië is het aantal eilanden waaruit het bestaat. Van tropische stranden tot actieve vulkanen en regenwouden, Indonesië biedt een unieke ervaring op elk eiland dat je bezoekt. In deze blog vertellen we je meer over: "Hoeveel eilanden heeft Indonesië?".

Lees meer »

Verschillende manieren om een sarong te dragen

Een sarong is niet zomaar een handig item voor het strand, maar een veelzijdig item dat je op verschillende manieren kunt dragen. Of je nu op zoek bent naar een strandcover-up, een zomers jurkje of een sjaal, het kan allemaal met maar liefst 1 sarong. In deze blogpost delen we een aantal stijlvolle manieren om een sarong te dragen. Lees verder en ontdek hoe je met een simpele knoop of draai een geweldig effect kunt creëren.

Lees meer »

Originele kerstcadeaus

Het is weer tijd voor kerstcadeaus kopen! Zoek jij een leuk kerstcadeau voor je moeder, zus of vriendin? Er is een breed aanbod, maar het leukste is natuurlijk om een origineel kerstcadeau te geven die ze nooit zullen vergeten. Wij gaan je vandaag helpen met een origineel kerstcadeau zoeken. Lees het artikel gauw verder voor alle ideeën. 

Lees meer »

De leukste cadeaus voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan! Het is elk jaar weer een uitdaging om het perfecte cadeau voor je dierbaren te vinden. Zoek je dit jaar naar iets speciaals voor de feestdagen? Dan hoef je niet verder te kijken dan Bags & Batik! We hebben een selectie van de meest unieke feestdagengeschenken samengesteld in verschillende prijscategorieën, zodat er voor elk budget een bijzonder cadeau te vinden is.

Lees meer »

Wat zijn wajangpoppen?

Als je al eens in Indonesië of op de pasar malam bent geweest heb je ze vast gezien: Wajangpoppen. In het Javaans betekent ‘’wayang’’ schim of schaduw. De betekenis is een bepaalde vorm van een poppenspel waar schaduw wordt gebruikt. De wajangpoppen vertellen een verhaal en de muziek van gamelan speelt. Wajangpoppen in een poppenspel worden gemaakt van vers buffelhuid. Na het hele proces van een wajangpop maken snijdt de maker het naar het figuur.

Lees meer »

Vulkanen in Indonesië

Indonesië heeft maar liefst 500 vulkanen en iets meer dan 100 zijn actief. Tussen de actieve vulkanen in Indonesië zitten een aantal gevaarlijke vulkanen, waaronder de Merapi. De Bromo is een van de bekendste en toeristische vulkanen van Indonesië. Wil je meer weten? Lees dan het artikel verder!

Lees meer »

Alles over Yogyakarta

Yogyakarta is niet alleen een stad in Indonesië midden op het eiland Java, maar ook de hoofdstad van de provincie Yogyakarta. Wat kan je in de stad Yogyakarta doen, waarom is dit een plek om eens te bezoeken en wat wordt er in Yogyakarta gedragen? Je leest het hier!

Lees meer »