GRATIS VERZENDING VANAF €50,- | SHOP NU, BETAAL ACHTERAF!

BLOGPOSTS

Verhalen uit Indonesië en meer...


Originele kerstcadeaus

Het is weer tijd voor kerstcadeaus kopen! Zoek jij een leuk kerstcadeau voor je moeder, zus of vriendin? Er is een breed aanbod, maar het leukste is natuurlijk om een origineel kerstcadeau te geven die ze nooit zullen vergeten. Wij gaan je vandaag helpen met een origineel kerstcadeau zoeken. Lees het artikel gauw verder voor alle ideeën. 

Lees meer »

Wat zijn wajangpoppen?

Als je al eens in Indonesië of op de pasar malam bent geweest heb je ze vast gezien: Wajangpoppen. In het Javaans betekent ‘’wayang’’ schim of schaduw. De betekenis is een bepaalde vorm van een poppenspel waar schaduw wordt gebruikt. De wajangpoppen vertellen een verhaal en de muziek van gamelan speelt. Wajangpoppen in een poppenspel worden gemaakt van vers buffelhuid. Na het hele proces van een wajangpop maken snijdt de maker het naar het figuur.

Lees meer »

Vulkanen in Indonesië

Indonesië heeft maar liefst 500 vulkanen en iets meer dan 100 zijn actief. Tussen de actieve vulkanen in Indonesië zitten een aantal gevaarlijke vulkanen, waaronder de Merapi. De Bromo is een van de bekendste en toeristische vulkanen van Indonesië. Wil je meer weten? Lees dan het artikel verder!

Lees meer »

Alles over Yogyakarta

Yogyakarta is niet alleen een stad in Indonesië midden op het eiland Java, maar ook de hoofdstad van de provincie Yogyakarta. Wat kan je in de stad Yogyakarta doen, waarom is dit een plek om eens te bezoeken en wat wordt er in Yogyakarta gedragen? Je leest het hier!

Lees meer »

Wat is de betekenis van een boeddhabeeld?

Je hebt het vast wel eens bij iemand in huis zien staan: Een boeddhabeeld. Klein, groot, goud, zwart, ze zijn er in alle kleuren en maten. Maar wist je dat een boeddhabeeld een betekenis met zich mee brengt. Wat is nou de betekenis achter een boeddhabeeld? Dat gaan we je vandaag vertellen!

Lees meer »

Sultan in Indonesië

Op Instagram hebben we via een poll gevraagd waar jullie graag meer van willen zien. De meerderheid heeft gestemd op ‘’weetjes over Indonesië’’. Vandaag delen we een weetje met je die je misschien nog niet wist. Het gaat over de sultans in Indonesië. Wanneer je op vakantie naar Yogyakarta bent geweest / of heen gaat, heb je het vast wel in een brochure gelezen ‘de kraton’. Dit is het paleis van de sultan in Yogyakarta en je bent als toerist welkom om dit paleis te bezoeken. Maar je vraagt je misschien wel af, wat is een sultan en wat doet deze? Een sultan is niet als een koning die een koninkrijk heeft, maar een sultan regeert of heerst over een sultanaat, dit houdt in dat hij over een bepaald gebied heerst / regeert. Je zou denken dat sultans niet meer van deze tijd zijn, maar toch zijn er in de landen Indonesië, Maleisië, Brunei en Oman nog steeds sultans.

Lees meer »

Wat is Krontjong?

Misschien heb je het wel gehoord tijdens een bezoekje aan de Pasar Malam: Krontjong — Muziek die mijn oma en opa meenamen uit Indonesië toen zij naar Nederland vertrokken.

Lees meer »