Vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden! | GRATIS verzending boven de €50,-

SELAMAT DATANG!
(= Welkom in Bahasa Indonesia)


''Waarom zie ik niks van de prachtige en unieke stoffen uit Indonesië in het Westen?'' Dat was mijn eerste vraag. Overal zie je toko’s en Indonesische restaurants, iedereen vind het eten heerlijk (en terecht). Maar waar zijn de stoffen? Waarom is niemand nog bekend met deze unieke stofdruktechniek?

Mijn naam is Amber Shania en Selamat Datang op Bags & Batik! Begin 2019 heb ik Bags & Batik opgericht omdat ik meer Indonesische batik wilde zien in het Westen. De inspiratie om dit bedrijf te beginnen komt van mijn oma en opa, geboren in Indonesië en de cultuur meegenomen naar Nederland wat wij hebben meegekregen, waar ik nu wat mee wil doen. Zo begon ik met eigengemaakte Indonesische batik scrunchies en mijn uiteindelijke doel was: Batik tassen. 

“Don't be afraid of being different, be afraid of being the same as everyone else.” 

Al snel begon Bags & Batik zich uit te bereiden met de prachtige handgemaakte batik tassen uit Indonesië en veel unieke sieraden & accessoires.  

Wat ik ook miste was originaliteit. Elke winkel verkoopt bijna dezelfde tassen en hier wilde ik juist verandering aan maken en niet achter de rest aanlopen. Maar je zult je nu waarschijnlijk afvragen: ‘’Wat is batik?’’ In deze blog wordt het jullie duidelijk uitgelegd zodat je precies weet wat voor een batik tas of accessoire jij koopt en hoe deze gemaakt is!