SALE TOT 80% KORTING! | GRATIS VERZENDING VANAF €50,-

SELAMAT DATANG!
(= Welkom in Bahasa Indonesia)


''Waarom zie ik niks van de prachtige en unieke stoffen uit Indonesië in het Westen?'' Dat was mijn eerste vraag. Overal zie je toko’s en Indonesische restaurants, iedereen vind het eten heerlijk (en terecht), maar waar zijn de stoffen? Waarom is niemand nog bekend met deze unieke stofdruktechniek genaamd: Batik?

Mijn naam is Amber Shania en Selamat Datang op Bags & Batik! De inspiratie om dit bedrijf te beginnen komt van mijn oma en opa, geboren in Jogjakarta - Indonesië en zij hebben mij de Indische cultuur meegegeven.
Zo begon ik mij de afgelopen jaren af te vragen waarom wij daar bijna niks van terugzien in het Westen.

Bags & Batik
batik stoffen

Wat maakt Bags & Batik uniek?

We kennen allemaal wel de toko’s, de heerlijke Indonesische hapjes, maar kennen we hier ook de prachtige stoffen genaamd batik? Nee, eerlijk gezegd niet. Ik kreeg genoeg van de standaard streepjes, stipjes en de pastelkleurtjes die uniek horen te zijn omdat het hip is en anders is dan normaal, terwijl iedereen ermee loopt.

Er moest gewoon iets nieuws komen, iets unieks, speciaals waarvan je denkt ‘’WOW!’’, maar toch betaalbaar (want vaak betaal je voor ‘unieke’ artikelen de hoofdprijs), en zo is in 2019 ontstaan: Bags & Batik. Je vraagt je misschien wel af ‘’Maar wat is batik?’’ In deze blog leg ik het jullie duidelijk uit zodat je precies weet wat voor een batik tas of accessoire jij koopt en hoe deze gemaakt is!

“Don't be afraid of being different, be afraid of being the same as everyone else.” 

Het begon allemaal met handgemaakte batik scrunchies. Ik had prachtige batik stoffen gekregen van mijn opa en begon al snel aan de slag te gaan met het maken van mijn scrunchies.

Het verkopen van mijn batik scrunchies begon de eerste paar maanden via Instagram en na een paar maanden een webshop. Het jaar erna begon Bags & Batik zich uit te bereiden met de handgemaakte batik tassen uit Indonesië en unieke sieraden & accessoires! 

In de toekomst is het plan om naar Indonesië af te reizen en zelf tassen te ontwerpen van batik stoffen en deze in Nederland en internationaal te kunnen verkopen. Daarnaast is het een grote droom om een project op te zetten in Indonesië wat ik graag waar wil maken als ik op reis ga en mijn tassen ontwerp. Wat dit project precies zal zijn is nog niet 100% zeker, maar het heeft wel te maken met leefomstandigheden in Indonesië, waar ik veel meer voor zou willen betekenen.

pasar malam

Momenteel heeft Bags & Batik een aantal fysieke verkooppunten door Nederland waar je onze batik tassen terug kan vinden en vind je ons op de Pasar Malam die een aantal keer per jaar wordt gegeven in verschillende steden door Nederland (Pasar Malam = een evenement waar je veel lekker eten en kraampjes kan vinden met vaak Indonesië gerelateerde producten), leuk om jou hier ook tegen te komen! :)

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en nieuwe producten die online komen? Volg Bags & Batik dan op Instagram en Facebook!