Vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden! | NL = GRATIS verzending boven de €50,-

SELAMAT DATANG!
(= Welkom in Bahasa Indonesia)


''Waarom zie ik niks van de prachtige en unieke stoffen uit Indonesië in het Westen?'' Dat was mijn eerste vraag. Overal zie je toko’s en Indonesische restaurants, iedereen vind het eten heerlijk (en terecht). Maar waar zijn de stoffen? Waarom is niemand nog bekend met deze unieke stofdruktechniek?

Mijn naam is Amber Shania en Selamat Datang op Bags & Batik! De inspiratie om dit bedrijf te beginnen komt van mijn oma en opa, geboren in Jogjakarta - Indonesië en zij hebben ons de cultuur meegegeven. Zo begon ik mij af te vragen waarom we daar niks van terugzien in het Westen. We kennen allemaal wel de toko’s, de heerlijke Indonesische hapjes, maar kennen we hier ook de prachtige stoffen genaamd batik? Nee, eerlijk gezegd niet. Ik kreeg genoeg van de standaard streepjes, stipjes en de pastelkleurtjes die uniek horen te zijn omdat het hip is en anders is dan normaal, terwijl iedereen ermee loopt.

Er moest gewoon iets nieuws komen, iets unieks, iets speciaals waarvan je denkt ‘’WOW!’’, maar toch betaalbaar (want vaak betaal je voor ‘unieke’ artikelen natuurlijk ook de hoofdprijs). Voor de vrouw die niet bang is om anders te zijn dan de rest, die eerder in een knalgele sportwagen rijdt dan een zwart, wit of grijze, en die niet achter de kudde aan wilt lopen. 

“Don't be afraid of being different, be afraid of being the same as everyone else.” 

Al snel begon Bags & Batik zich uit te bereiden met de prachtige handgemaakte batik tassen uit Indonesië en veel unieke sieraden & accessoires.  

Wat ik ook miste was originaliteit. Elke winkel verkoopt bijna dezelfde tassen en hier wilde ik juist verandering aan maken en niet achter de rest aanlopen. Maar je zult je nu waarschijnlijk afvragen: ‘’Wat is batik?’’ In deze blog wordt het jullie duidelijk uitgelegd zodat je precies weet wat voor een batik tas of accessoire jij koopt en hoe deze gemaakt is!