SHOP NU, BETAAL ACHTERAF!

SELAMAT DATANG!
(= Welkom in Bahasa Indonesia)


''Waarom blijven de prachtige en unieke stoffen uit Indonesië zo onbekend in het Westen?'' Dat was mijn eerste vraag. Overal vind je toko's en Indonesische restaurants, waar iedereen geniet van het heerlijke eten (en terecht!), maar waar zijn de stoffen? Waarom is bijna niemand bekend met batik?

Mijn naam is Amber Shania en welkom bij Bags & Batik. De inspiratie voor het starten van dit bedrijf komt van mijn oma en opa, beiden geboren in Jogjakarta, Indonesië. Zij hebben mij de Indische cultuur doorgegeven. In de afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan afvragen waarom we hier in het Westen zo weinig terugzien van deze cultuur. 

Bij Bags & Batik willen we de kunst van batik naar het Westen brengen, zodat meer mensen de unieke kwaliteit kunnen ervaren. Onze collectie bestaat uit batik tassen, accessoires en sieraden geïnspireerd op Bali.

Wat maakt Bags & Batik uniek?

Terwijl we allemaal bekend zijn met de heerlijke Indonesische gerechten zoals nasi goreng, rendang en gado-gado is het tijd om de schitterende stoffen genaamd batik te ontdekken. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar zoals je ziet, het is zeker niet standaard. Ben je opzoek naar iets nieuws, iets unieks waar je een WOW effect van krijgt en ook nog eens betaalbaar? Dan ben je op het goede adres!

Daarom is Bags & Batik in 2019 ontstaan. We willen jou iets bijzonders bieden, zonder dat je je portemonnee hoeft leeg te schudden. Maar wat is batik eigenlijk? We hebben het duidelijk voor je opgeschreven, zodat je precies weet wat voor batik tas of -accessoire je koopt. In deze blog leg ik het jullie uit.

“Don't be afraid of being different, be afraid of being the same as everyone else.” 

Vanaf jongs af aan logeerde ik heel vaak bij mijn opa en oma en gingen oma en ik winkelen voor nieuwe tassen. Dit vonden wij allebei ontzettend leuk om te doen. Helaas is mijn oma een aantal jaren geleden overleden maar tot op de dag van vandaag mijn grootste inspiratie. Onze liefde voor tassen en een vleugje van de prachtige cultuur, vandaar: Bags & Batik.

Het begon allemaal met handgemaakte batik scrunchies. Ik had prachtige batik stoffen gekregen van mijn opa en begon al snel aan de slag te gaan met het maken van mijn scrunchies.

Het verkopen van mijn batik scrunchies begon de eerste paar maanden via Instagram en na een paar maanden een webshop. Het jaar erna begon Bags & Batik zich uit te bereiden met de handgemaakte batik tassen uit Indonesië en unieke sieraden & accessoires! 

pasar malam

Daarnaast zijn we ook te vinden op de Pasar Malam-evenementen door heel Nederland. Ben je benieuwd waar we binnenkort staan? Houd onze social media kanalen in de gaten, want daar delen we alle informatie!

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en nieuwe producten die online komen? Volg Bags & Batik op Instagram en Facebook.