Bezienswaardigheden in Ubud die je niet mag missen

Ubud, een van de bekendste plaatsen op Bali, staat bekend om sfeer, spirituele cultuur en prachtige rijstvelden. Ubud staat ook wel bekend als het cultureel centrum van het eiland Bali en biedt een overvloed aan geweldige bezienswaardigheden die je reis onvergetelijk zullen maken. In deze blogpost laten we een aantal bezienswaardigheden in Ubud, Bali zien die je absoluut niet mag missen tijdens je reis!

Sacred Monkey Forest Sanctuary

Het Sacred Monkey Forest Sanctuary in Ubud is een bestemming die je meeneemt in de betoverende wereld van Balinese spiritualiteit en (zeer) ondeugende apen. 

Dit heilige bos heeft eeuwenoude tempels en is de thuisbasis van honderden speelse makaak apen. Wanneer je door de paden wandelt, wordt je ondergedompeld in een mystieke sfeer. Je ziet indrukwekkende beeldhouwwerken en architectuur van de oude tempels die verspreid zijn in het bos. De apen slingeren door de bomen, spelen met elkaar en voeren allemaal acrobatische capriolen uit. Apen hebben een belangrijke rol in de Balinese cultuur en worden beschouwd als bewakers van de tempels. 

Maar let op je spullen, want deze apen hebben er een handje van om nieuwsgierig te zijn en je spullen zoals je zonnebril te stelen!

Koninklijk Paleis van Ubud

In het hart van Ubud, Bali, staat het Puri Saren Agung-paleis. Dit is het bewijs van het rijke culturele erfgoed en de koninklijke geschiedenis van Bali. Het Puri Saren Agung-paleis is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Bali. Het was eeuwenlang de woning van de koninklijke familie van Ubud.

Ook heeft het paleis vaak culturele evenementen waar je een kijkje kan nemen in de Balinese tradities en cultuur.

Kunstmarkt van Ubud

Fan van kunst? Neem dan vooral een kijkje bij de Ubud Art Market. Hier kun je kleurrijke schilderijen, handgemaakte ambachten, kleding en souvenirs vinden, allemaal met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden. De markt is verdeeld in verschillende secties, elk gespecialiseerd in een specifiek soort kunst. Heerlijk om hierdoor heen te slenteren en alle mooie werken te bekijken.

Tegalalang rijstvelden

Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Bali zijn de groene rijstvelden. Dit zijn de Tegalalang rijstvelden, verscholen in de groene heuvels van Ubud, Bali. Deze prachtige terrasvormige rijstvelden zijn een symbool van de traditionele landbouwpraktijken. Een bezoek aan de Tegalalang rijstvelden is een unieke en onvergetelijke ervaring die je onderdompelt in de schoonheid en van het Balinese land. 

Het is belangrijk om te benadrukken dat de Tegalalang rijstvelden niet alleen een toeristische attractie zijn, maar ook een middel van bestaan voor de lokale gemeenschap. Vergeet niet om respect te tonen voor de omgeving en de cultuur te waarderen tijdens je bezoek.