Tips voor reizen naar Indonesië!

Ga jij binnenkort op reis naar Indonesië? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier delen we een aantal tips voor het reizen naar Indonesië. Lees gauw verder zodat je niet voor verassingen staat tijdens je reis!

Geldzaken

De munteenheid in Indonesië is de Indonesische roepia (IDR). Zorg ervoor dat je wat contant geld bij je hebt voor kleine uitgaven, maar creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in grotere steden en toeristische gebieden. Je kunt je geld gemakkelijk wisselen bij wisselkantoren. 20.000 rupiah klinkt overigens veel, maar omgerekend naar euro's is dit iets meer dan 1 euro.

Transport

Indonesië is een groot land met enorm veel eilanden, dus het is handig om op voorhand je transport te plannen. Binnenlandse vluchten zijn een snelle manier om tussen de eilanden te reizen, maar je kunt ook kiezen voor veerboten, treinen en bussen.

Respect

Indonesië is een enorm cultureel land met verschillende religies en tradities. Het is belangrijk om respect te tonen voor de lokale gewoonten en gebruiken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat het gepast is om je schoenen uit te doen voordat je een tempel of een moskee betreedt.

Eten en drinken

Probeer zeker het heerlijke lokale eten in Indonesië, maar wees wel voorzichtig met straatvoedsel en drinkwater. Kies restaurants en eetkraampjes met goede hygiënepraktijken en drink bij voorkeur gebotteld water.

Communicatie

Indonesië heeft meerdere talen, waaronder Bahasa Indonesia, de nationale taal. Het kan handig zijn om een aantal basisuitdrukkingen in het Indonesisch te leren om wat gemakkelijker met de lokale bevolking te kunnen communiceren.

Reisverzekering

Wat altijd handig is om te doen wanneer je op reis gaat: Een reisverzekering die medische kosten, verlies van bagage en annuleringen dekt. Dit geeft wat meer rust wanneer je zo'n verre reis maakt.

Vaccinaties

Wanneer je reist naar Indonesië zijn er een aantal vaccinaties nodig. Raadpleeg een reiskliniek om te controleren welke specifieke vaccinaties of gezondheidsmaatregelen vereist zijn en documenten.