Traditionele gerechten uit de Indonesische keuken

De Indonesische keuken staat bekend om levendige smaken en exotische kruiden, maar wat zijn nou echt gerechten die je eens geprobeerd moet hebben? Lees snel verder voor ''Traditionele gerechten uit de Indonesische keuken''.

Nasi Goreng

Nasi Goreng, wat "gebakken rijst" betekent, is een heel bekend gerecht in Indonesië en ook in het Westen. Het bestaat uit gebakken rijst gemengd met verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees of garnalen, en gekruid met sojasaus en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en kroepoek.

Saté

Saté is een populair lekkernij die bestaat uit kleine stukjes vlees (zoals kip, rundvlees of varkensvlees) die zijn geregen op bamboespiesen en ideaal voor op de barbecue. Het vlees wordt gemarineerd in o.a een pittige saus op basis van pindakaas, sojasaus en kruiden. Saté wordt vaak geserveerd met lontong (rijstcake).

Rendang

Rendang is een stoofgerecht dat oorspronkelijk uit West-Sumatra komt. Het wordt bereid met rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in een mengsel van kokosmelk en een mix van specerijen, waaronder galanga, citroengras, korianderzaad en gedroogde chilipepers. Het resultaat is een zachte (en pittige, voor de liefhebbers) schotel die wordt geserveerd met rijst.

Gado-gado

Gado-gado is een vegetarisch gerecht dat bestaat uit een mix van gestoomde of gekookte groenten, zoals kool, taugé en sperziebonen, geserveerd met pindasaus. Het wordt vaak aangevuld met gefrituurde tofu, tempeh, hardgekookte eieren en kroepoek.

Soto

Soto is een soep die in verschillende regio's van Indonesië wordt gegeten. Soto soep bestaat uit een heldere bouillon op basis van kip, rundvlees of vis, op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen zoals kurkuma, koriander en gember. Soto wordt vaak geserveerd met gekookte eieren, taugé, lente-uitjes en gebakken.