Hoeveel eilanden heeft Indonesië?

Indonesië staat bekend om zijn rijstvelden, prachtige stranden en cultuur. Een van de meest fascinerende aspecten van Indonesië is het aantal eilanden waaruit het bestaat. Van tropische stranden tot actieve vulkanen en regenwouden, Indonesië biedt een unieke ervaring op elk eiland dat je bezoekt. In deze blog vertellen we je meer over: "Hoeveel eilanden heeft Indonesië?".

Indonesië heeft meer eilanden dan je misschien wel zou denken, verspreid over de Indische Oceaan en de Stille Oceaan. Het land heeft namelijk meer dan 17.000 eilanden (what?!). Ja, je leest het goed, meer dan 17.000! Indonesië heeft daarom ook de meeste eilanden ter wereld.

Het exacte aantal eilanden kan overigens wel variëren. De eilanden omvatten grote, middelgrote en kleine eilanden, variërend van prachtige tropische paradijzen tot rotsachtige en vulkanische formaties.

De meest bekende en bevolkte eilanden van Indonesië zijn Sumatra, Java, Kalimantan (Borneo), Sulawesi en Papua (Nieuw-Guinea). Deze eilanden zijn niet alleen thuisbasis van grote steden, zoals Jakarta en Surabaya, maar ook van bekende bezienswaardigheden. Het aantal eilanden in Indonesië biedt enorm veel mogelijkheden. Van het duiken in de prachtige koraalriffen van de Raja Ampat-eilanden tot het beklimmen van de Bromo op Java, er is voor ieder wat te doen!