Wat is de betekenis van een boeddhabeeld?

Je hebt het vast wel eens bij iemand in huis zien staan: Een boeddhabeeld. Klein, groot, goud, zwart, ze zijn er in alle kleuren en maten. Maar wist je dat een boeddhabeeld een betekenis met zich mee brengt. Wat is nou de betekenis achter een boeddhabeeld? Dat gaan we je vandaag vertellen!

Emoties

Is het je ooit opgevallen dat er boeddhabeelden zijn met elk een andere emotie? Elke emotie heeft een andere betekenis. Zo staat een lachende boeddha voor blijheid en geluk in het leven en een huilende boeddha zorgt dat het kwaad buiten de deur blijft. In het algemeen bieden boeddha’s bescherming en worden daarom vaak cadeau gedaan of zijn in mensen hun huis te vinden.

Hoe plaats je een boeddhabeeld in je huis?

Je zou denken dat je je boeddhabeeld op elke manier kan neerzetten, nou nee! Dit is disrespect. Zet je boeddhabeeld ten eerste altijd gedraaid naar de deur en nooit op plekken die lager zijn dan je voeten of op de grond, dit is omdat ze op een plek horen te staan waar ze heel het huis overzien. Je kan ze eenvoudig op bijvoorbeeld een koffietafeltje neerzetten, als ze maar met gezicht naar de deur staan, dit zorgt ervoor dat negatieve en slechte invloeden uit je huis verdwijnen en kijkt deze iedereen aan die naar binnen wilt en zo negatieve invloeden kan afschrikken. 

Een boeddhabeeld cadeau geven

Een gekregen boeddha geef geluk én het gebaar van geven kent het beeldje waarde toe. Maar wil je jezelf een boeddhabeeld cadeau doen? Tuurlijk kan dat! Wel onder voorwaarde dat de intentie goed is en het boeddhabeeld met eerbied en respect behandeld wordt. Er wordt ook wel gezegd dat je je eerste boeddhabeeldje moet krijgen, en daarna mag je zoveel kopen als je zelf wilt!


Boeddha collectie