Waarom zou je kiezen voor een batik tas?

Ben jij opzoek naar een nieuwe tas, maar is het tijd om voor een uniek exemplaar te gaan? Kies dan voor een batik tas! Eerst is het misschien wel interessant om te weten wat batik is.

Batik is een oude stofdruktechniek die uit Indonesië komt. In Nederland kennen we de term tie dye, dit is een moderne versie van batikken en zie je vaak voorbijkomen op kleding in verschillende winkels.

Foto 1: Tie dye

Foto 2: Batik met een canting in Indonesië

Batikken wordt gedaan met een canting (= koperen pen/waspen) of een cap (= koperen stempel).

Omdat batikken met de hand wordt gedaan en de ontwerper daarom zijn creativiteit de vrije loop op kan laten gaan, is elk batikdoek uniek. Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar het komt voor dat het een aantal jaren duurt voordat 1 batik kleed af is!

Maak je outfit compleet met batik

Een batik tas is niet alleen uniek, maar je outfit is gelijk helemaal compleet. Beeld het jezelf eens in, een batik tas met een basic outfit. Zonder de tas blijft je outfit nogal basic en gewoontjes, maar om deze outfit juist een finishing-touch te geven maak je het met een batik tas helemaal af.

Omdat het natuurlijk belangrijk is om voor elke outfit voorbereid te zijn, geven we je hier een aantal voorbeelden hoe je je nieuwe tas kunt stijlen!