Sultan in Indonesië

Op Instagram hebben we via een poll gevraagd waar jullie graag meer van willen zien. De meerderheid heeft gestemd op ‘’weetjes over Indonesië’’. Vandaag delen we een weetje met je die je misschien nog niet wist. Het gaat over de sultans in Indonesië. 

Wanneer je op vakantie naar Yogyakarta bent geweest / of heen gaat, heb je het vast wel in een brochure gelezen ‘de kraton’. Dit is het paleis van de sultan in Yogyakarta en je bent als toerist welkom om dit paleis te bezoeken. Maar je vraagt je misschien wel af, wat is een sultan en wat doet deze? Een sultan is niet als een koning die een koninkrijk heeft, maar een sultan regeert of heerst over een sultanaat, dit houdt in dat hij over een bepaald gebied heerst / regeert. Je zou denken dat sultans niet meer van deze tijd zijn, maar toch zijn er in de landen Indonesië, Maleisië, Brunei en Oman nog steeds sultans.


Het is zeker een aanrader om een kijkje te nemen in de kraton wanneer je in Yogyakarta bent. Bij binnenkomst krijg je een gids die je informeert over alles binnen de kraton en leidt je rond.

Wanneer je de kraton bezoekt hoor je ook een gamelanorkest spelen. Dit is de traditionele muziekstijl in Indonesië en kan bestaan uit 5 tot 40 instrumenten.