Alles over de Frangipani bloem

Je bent deze bloem vast wel eens tegengekomen op een foto of in het echt: De Frangipani bloem. Ook wel bekend als de Melati, plumeria of kemboja. Maar wat voor betekenis neemt deze bloem met zich mee?

Dit is de meest kenmerkende bloem van Bali, groeit in veel tuinen en heeft een orchidee-achtige structuur. De boom van deze Frangipani bloem kan in de vrije natuur tot 8 meter uitgroeien. De meest voorkomende kleur is geel met wit, en ze ruiken trouwens héérlijk!

De Frangipani bloem staat ook symbool voor het begin van een nieuw leven of van een nieuwe grote stap van iets. Een veelzeggende betekenisvolle bloem.

Wist je dat.. 

🌸 Je de Frangipani bloem ook als kamerplant kan nemen en (vooral) ‘s avonds van de heerlijke geur kan genieten.

🌸 Er bestaan meer dan 300 varianten in verschillende geuren en kleuren

🌸 Op Bali wordt de bloem ‘’Bunga kemboja’’ genoemd. Bunga = bloem. 

🌸 De Frangipani bloemen kunnen tot wel 3 maanden aan de plant blijven!

🌸 De Frangipani bloem verspreidt een zoete geur.

Bijgeloof en traditie

In Zuidoost Azië leveren de Frangipani bloemen ook onderdak aan demonen en geesten, terwijl een Maleisische mythe suggereert dat de geur van deze bloem de aanwezigheid van vampieren symboliseert, in Bangladesh betekenen de bloemen begrafenissen en sterven, en in Java wordt deze boom o.a geplant bij begraafplaatsen. Een bloem met enorm veel betekenissen (en namen). 

Op Bali worden haarspelden, schilderijen en nog meer souvenirs verkocht van deze prachtige Frangipani bloem. Vrouwen dragen deze bloem vaak in hun haar! 


Een prachtige haarclip van de bekende sierplant uit Indonesië. Deze bloem kent vele namen maar in Indonesië heet deze: Frangipani. Deze haarclip is op verschillende manieren te dragen. Creëer een mooie haar-look met deze kemboja haarclip. 

  • Materiaal: Foam 
  • Kleur: Wit / Geel