5 mooiste steden van Indonesië

Indonesië heeft prachtige steden en plekjes, daarom hebben we de 5 mooiste steden van Indonesië op een rijtje gezet! Het is zeker de moeite waard om deze steden eens te bezoeken bij je volgende reis naar Indonesië. ,

1. Bandung

Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java en wordt ook wel het ‘’Parijs van Indonesië’’ genoemd. In Bandung wonen ongeveer 2,4 miljoen mensen. Bandung wordt omringt door prachtige natuur en op 30 km ten noorden van de actieve Tangkuban Prahu vulkaan! De vulkaan is 2.076 meter hoog en is goed bereikbaar met een auto. Dit is ook de enigste vulkaan van Java waar je tot de rand van de krater kan rijden. Wil je afdalen in een van de 12 kraters? Dit is alleen mogelijk met een ervaren gids, wegens gevaar van gifgassen op sommige plekken. Ook barst Bandung van leuke cafés, bars, restaurants, winkelcentra’s en marktjes.

Mooiste steden van Indonesië
Mooiste steden van Indonesië

2. Yogyakarta

Yogyakarta staat bekend als een van de belangrijkste culturele steden van Indonesië. Veel oude tradities en gewoontes zijn behouden. De laatste jaren is Yogyakarta steeds populairder geworden voor toeristen en heeft enorm veel restaurants, leuke marktjes en sfeervolle straten.

Je kunt naar Yogyakarta voor de indrukwekkende tempels, paleizen en monumenten. Ook is yogyakarta een studentenstad omdat hier de grootste universiteit van Indonesië zit. Twee van de bekendste tempels van Java: De Borobudur en de Prambanan zijn te bezoeken vanuit de stad. De Prambanan ligt ongeveer 20 km ten Oosten van Yogyakarta en bestaat uit meer dan 200 tempels. Het tempelcomplex de Borobudur is de grootste bezienswaardigheid van heel het land. Het is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en ligt op een bijzondere locatie.

3. Ubud

De meesten hebben hier vast wel over gehoord: Ubud. Dit is een plaats in het centrum van het eiland Bali (ook wel het hart van Bali). Er wonen ongeveer 8.000 mensen in Ubud. Wat betekent Ubud? Dit is het Balinese woord Ubad (=medicijn). Ubud staat bekend om de traditionele hindoe-cultuur en je vindt hier prachtige tempels. In de omgeving van Ubud kan je de Tegallalang rijstvelden vinden, dit zijn de populairste en mooiste rijstvelden van Bali.

Ook kan je enorm veel leuke activiteiten doen in Ubud. Bijvoorbeeld naar Monkey Forest waar je in een bos met oude tempels veel aapjes kan vinden, heel leuk om even doorheen te wandelen! Of naar Ubud Palace, een prachtig Paleis in het centrum van Ubud. Vroeger was dit de verblijfplaats van de koninklijke familie, maar nu kan je deze plek gewoon bezoeken!

Mooiste steden van Indonesië
Mooiste steden van Indonesië


4. Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en de grootste stad in het hele land. De meeste toeristen beginnen hun reis in Jakarta als startpunt. Veel toeristen vinden deze stad helemaal niks door de chaos, armoede en veel smog. Het verkeer is elk chaotisch en de wegen staan dagelijks vol met auto’s. Jakarta heeft enorme winkelcentra’s die o.a ‘s avonds geopend zijn en hebben verschillende restaurants, bars en bioscopen. Het leukste winkelcentrum van Jakarta is de Grand Indonesia Mall. 

In de wijk Kota Tua (ook bekend als Oud Batavia) het oude centrum van Jakarta, vind je koloniale gebouwen die je herinneren aan de Nederlandse geschiedenis in Indonesië. Je vindt hier een aantal museums over dit verleden.


5. Bogor

Een van de meest bezochte plekken op Java is Bogor. Hier staan geweldige botanische tuinen die je kunt bezoeken. Bogor is erg rustig en ook een stuk koeler dan Jakarta. Je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen in de prachtige botanische tuinen. Ook vind je hier rijstvelden en museums. In de stad Bogor vind je 87 hectare aan tuinen en parken. Er groeien enorm veel exotische bloemen, planten en bomen. In totaal 1.500 verschillende soorten! Een van de mooiste plekken in de botanische tuinen is de orchideeëntuin. Deze is te vinden in de noordoostelijke hoek van de tuinen en heeft een complex van 2 grote kassen. Er staat altijd wel iets in bloei, wanneer je ook komt.

Mooiste steden van Indonesië