Weetjes over... Indonesië!

Weetjes zijn altijd leuk! Handig voor als je naar Indonesië gaat, of om aan je familie / vrienden te vertellen. Daarom deel ik vandaag 10 weetjes uit Indonesië met jullie, die je (misschien) nog niet wist.

💡 Er worden ongeveer 250 verschillende talen op de Indonesische eilanden bij elkaar gesproken.

💡 Draag het liefst bedekte kleding, dit wordt op prijs gesteld!

💡 Afdingen is heel normaal op markten!

💡 In 1996 is het aantal eilanden wat Indonesië heeft op 17.508 vastgesteld. Deze zijn niet allemaal bewoond! Ongeveer 1.000 eilanden zijn bewoond. 

💡 Bali is de thuishaven van het bekende Kopi Loewak. Dit is de duurste koffie ter wereld. Een kilo van deze koffie kan tussen de 200 en 500 euro kosten. Kopi is Indonesisch voor koffie, en Loewak is de naam van de civetkat die de koffieboon opeet en daarna uitpoept. 

💡 Bali wordt het eiland van de goden genoemd, dit komt omdat Bali meer dan 20.000 tempels heeft!

💡 Zo’n 88% van de Indonesiërs is moslim. Je ziet daarom veel moskeeën en 5x per dag klinkt er door grote luidsprekers de oproep tot gebed. 

💡 Op Bali zijn de meeste mensen Hindoeïstisch. Elke dag offeren zij bloemen, fruit en koekjes aan de goden. De offerbakjes vind je bij (huis)tempels, beelden, op straat en voor winkels. 

💡 Indonesië kent meer dan 300 bevolkingsgroepen. De grootste groepen zijn de Javanen, Maleiers en Soedanezen. Op het eiland Papoea is de variatie van bevolkingsgroepen pas groot! Er zijn bevolkingsgroepen die zelfs minder dan 1.000 mensen telt.  

💡 In Indonesië passen er geen 2 mensen op een scooter… Maar zeker wel 5 of 6 😉