5 redenen waarom je je volgende vakantie naar Indonesië moet!


Indonesië is een prachtig land met veel eilanden om op vakantie te gaan. Ben je nog niet helemaal overgehaald om je volgende vakantie in Indonesië te vieren? Lees dan gauw deze 5 redenen waarom je je volgende vakantie naar Indonesië moet!


1. Makan Makan 

Voor het heerlijke eten natuurlijk! In Indonesië is het eten erg gevarieerd en op elk eiland worden andere gerechten gemaakt.. En de Indonesische keuken heeft natuurlijk de allerlekkerste gerechten


2. Bezienswaardigheden

Indonesië zit vol met prachtige bezienswaardigheden. Zo heb je prachtige tempels (op Bali duizenden!). Oog in oog staan met bijzondere dieren, zoals orang-oetans in Bukit Lawang of het Komodo National Park om Komodovaranen te zien. Op Bali kan je duiken met zee-schildpadden en Lovina om dolfijnen te spotten.

3. Betaalbaar!

Voor de reis er naar toe ben je wel wat meer geld kwijt, maar het leven in Indonesië is erg betaalbaar. Het eten, drinken, taxi’s, souvenirs. Je kan het natuurlijk zo prijzig maken als je zelf wilt, maar over het algemeen is het leven niet duur.

Voor een Indonesische maaltijd betaal je ongeveer €2 tot €3,50, terwijl dit in Nederland soms wel €15 duurder is! Wel zijn de prijzen in toeristische plaatsen wat duurder zoals de bekende plaatsen op Bali.


4. Perfect in de zomervakantie!

De meeste Aziatische landen hebben geen goed weer rond de periode van juli en augustus, maar Indonesië juist wel.

De beste reistijd is namelijk van mei t/m september. In deze periode valt er ook het minste regen.


5. ‘’Exotisch’’ fruit!

In Indonesië hebben ze verschillende fruitsoorten die we hier soms geen eens kennen.

Bij een ontbijtbuffet in hotels ligt er overigens ook enorm veel verschillend fruit (en dat is niet alleen een banaan en appel zoals hier) en dit is heerlijk om je dag mee te beginnen.