Dromen over Bali

Blogpost door Else Prinsen van de website: www.elseprinsen.blogspot.com

COVID-19 kwam en het altijd mooie Bali ging op slot, net als veel andere landen. Mensen moesten hals over de kop naar Nederland vliegen en anderen moesten hun vakanties cancelen. 

Natuurlijk bleven er ook wat mensen wel in Bali en namen het voor lief dat ze daar in de lock-down zaten. Het eiland was nog nooit zo stil geweest en hotels die al jaren open zijn zonder een dag over te slaan moesten nu voor het eerst hun deuren sluiten. Mensen werden ontslagen, soms na dertig jaar dienst. Cafeetjes zaten dicht en de stranden waren verboden gebied. Alles om de gezondheid van de medemens te bewaren.

Nu lijkt er eindelijk een einde te komen aan deze bijzondere tijd en als alles goed blijft gaan, dan openen de grenzen naar Bali misschien weer op 11 september. Dit deelde de gouverneur mee. Mocht het eindelijk weer zover komen dat we naar Bali op vakantie gaan, dan raad ik aan om eens extra uit te pakken! Het eiland leeft van de toerisme en is altijd blij als er nieuwe mensen binnen komen.

Surf-Cultuur đŸ„‍♀ī¸

Over de afgelopen jaren is er in Bali een geweldige surf en duik cultuur ontstaan en ik raad het zeker aan om hier één van deze activiteiten te gaan doen. Er is voor ieder wat wils. Of je nou een beginnende surfer bent, of echt een doorgewinterde professional... Aan al je eisen wordt voldaan. Hier onder een klein rijtje van de beste plekken om te surfen gebaseerd op niveau.

Westkust:

📍 Balian: Intermediate en advanced level

In Balian bieden ze ook een Surf & Yoga kamp aan. De beste combinatie die je maar kan hebben in mijn opinie. Eerst heerlijk het water op waar je al je spieren en focus moet gebruiken en daarna relaxen en je focussen op ontspanning. Ook bieden ze accommodatie aan waardoor je een heel retreat kan boeken of alleen lessen. - seafoxsurf.com

Oostkust:

📍 Keramas: Advanced level

📍 Nusa Dua: Beginner tot advanced level

In Nusa Dua bieden surf lessen aan voor elk niveau, elke dag hebben ze één of twee surflessen dus je kan je helemaal uitleven hier. Ook is het mogelijk er hier zelf op uit te gaan of een kano te huren waardoor je niet zo ver op je surfboard hoeft te paddelen. - Odysseys Surf School

Zuidkust:

📍 Bingin: Advanced level

📍 Dreamland: Gemiddeld level

📍 Uluwatu: Advanced level

Surfen in Uluwatu is echt wel voor de pro's onder ons. ''Waarom?'' Vraag je je misschien af.

Ten eerste is de grond heel erg ruw, er ligt een reef onder dus als je daar op valt doet dat best veel pijn. Daarnaast zijn de golven groot en breken ze aan de linkerkant. Daarnaast kan je er wel heel constituent surfen dus dat is een mega plus punt. Als je dus wat meer ervaren bent is dit echt een aanrader.

Zuid-westkust:

📍 Batu Bolong: Beginner tot intermediate level

📍 The Sandbar: Advanced level

📍 Old Man’s beach: Intermediate level

Als je hier gaat surfen dan heb je weer voor iedereen iets. De surfschool heeft de mogelijkheid om zich te verplaatsen tussen de stranden die hier boven zijn uitgeschreven wat er dus voor zorgt dat je elke dag een ander strand kan uitproberen. Ze bieden surf lessen aan maar ook weer volledige kampen! Echt een aanrader dus neem vooral eens een kijkje op deze website. - Batu Bolong Surf Camp

Ocean Clean-up

Naast dat we allemaal ontzettend veel van het strand houden en de oceaan, moeten we ook alles doen wat we kunnen om dit mooi en schoon te houden. De afgelopen jaren heeft Bali veel stappen gezet in het opruimen van de stranden. Mensen gaan steeds meer papieren, bamboe en ijzeren rietjes gebruiken bij hun drankjes. En we kiezen steeds vaker er voor om zelf onze bakjes mee te nemen of kartonnen bordjes te gebruiken.

Lijkt het je nou leuk om met zoiets mee te werken als je naar Bali gaat? Check dan eens de Facebook site Bali Beach Cleanup Canggu- By Ocean Mimic.

Ocean Mimic wordt gerund door twee duiksters Emma en Chelsea (girlpower). Ze werden zo geraakt door het idee dat de plekken waar ze het meeste van hielden werden bevuild door mensen die helemaal niets geven om onze natuur en dieren die er in leven. Ze ontmoetten elkaar in Maleisië waar ze met eigen ogen zagen hoe er vuilnis aanspoelde op meestal prachtige mooie, lege en schone stranden. Ze hopen met hun doel en hun project de ogen van mensen te openen en er samen voor te zorgen dat we onze aarde, de oceaan en de dieren wat beter behandelen.

Vergeet vooral ook niet een kijkje te nemen in de Webshop van Bags & Batik zodat je er op je best uitziet met je nieuwe accessoires als we weer naar Bali mogen.

Dikke kus,

Else 

www.elseprinsen.blogspot.com