SELAMAT DATANG!
(= Welkom in Bahasa Indonesia)


Er was eens…

Mijn naam is Amber Shania en Selamat Datang op mijn Indonesische webshop Bags & Batik. Mijn grootste droom is altijd geweest om een eigen bedrijf te hebben. Al een tijd dacht ik na over een webshop, én vooral in de Indonesische sferen omdat ik hier heel graag wat mee wilde doen. Begin 2019 ben ik Bags & Batik gestart omdat de stoffen die in Indonesië worden gemaakt (genaamd: Batik stoffen) zo mooi zijn dat het jammer is om deze niet meer te laten zien in het Westen. Zo begon Bags & Batik met eigengemaakte scrunchies met batik stoffen uit Indonesië. Het begon zich al snel uit te bereiden met sieraden geïnspireerd op Bali en zelfs prachtige handgemaakte tassen uit Indonesië met batik prints. Nu verkoopt Bags & Batik verschillende sieraden, tassen geïnspireerd op Indonesië én uit Indonesië en nog veel meer unieke accessoires. 

“In order to be irreplaceable one must always be different.”

Een vleugje cultuur met liefde voor tassen!

Vanaf kleins af aan heb ik veel meegekregen van de Indonesische cultuur omdat mijn oma en opa uit Indonesië komen. We kennen hier in Westen vooral het eten en de toko’s met Indonesische specerijen. Maar kennen we ook de unieke stoffen en de cultuur? Eigenlijk bijna niet. En dat is natuurlijk heel jammer! Toen ik al heel jong was (tot nu toe..) heb ik al een grote obsessie met tassen. I love them! Dus daar is uit gekomen: Bags & Batik. Een vleugje cultuur met liefde voor tassen.

“Don't be afraid of being different, be afraid of being the same as everyone else.” 

…Maar wat is batik?

Er is al een aantal keer benoemd dat er tassen en accessoires worden verkocht met batik, en het woord staat natuurlijk in de naam. Maar wat is dat batik nou? Daarvoor heb ik een blog geschreven over wat batik is: (Blogpost: Wat is Batik?) Om de zoveel tijd komt er een blog online met verschillende weetjes, tips en nog veel meer! Over Indonesië én over de producten die Bags & Batik verkoopt.

 

Kijk gerust lekker rond voor jezelf of voor een ander om een uniek cadeautje te scoren! Voor vragen kan er altijd gemaild worden naar: bagsandbatik@gmail.com

Liefs,

Amber Shania